Nakládací technika

Nakládací můstky

Nakládací můstky Hörmann jsou promyšlená řešení pro přesné vyrovnání rozdílů mezi ložnými plochami různých nákladních automobilů a nakládacími rampami. Tak je možno náklad naložit do nákladního automobilu i vyložit jediným vodorovným pohybem.

Robustní ocelová konstrukce s platformou odolnou proti zkroucení bez problémů vyrovnává boční sklon automobilu i u nerovnoměrného nákladu.

Spolehlivá hydraulika se 2 zvedacími válci a jedním válcem pro klín zvládá všechny situace, snadno se obsluhuje a je především bezpečná. Neboť tyto nakládací můstky jsou vybaveny automatickými ventily nouzového zastavení ve zvedacích válcích. Ty nakládací můstek bleskově zajistí. To je důležité, když nákladní automobil odjede příliš brzy s ještě zatíženou platformou.

mustky1

 

Předsazené komory

Předsazené komory se umisťují před haly. To znamená, že hala je plně využitelná až po vnější stěny. Předsazené komory Hörmann jsou vždy dobrým rozhodnutím, když haly nepřipouštějí instalaci vnitřních ramp není možný příjezd k rampám.

Kompletní předsazená komora se skládá z podesty s nakládacím můstkem, obložení stěn a stropu a nakládacího otvoru s těsnicím límcem.

Ve spojení s tepelně izolovanými průmyslovými vraty Hörmann se doporučují předsazené komory zejména pro překládání zboží citlivého na teplotu.
Nákladní automobily mohou být přistavovány pod úhlem 90° i bočně posunuté v ostrém úhlu. Předsazené komory dodáváme jako jediné těleso nebo jako řadové zařízení.

nakladaci1

 

Těsnící límce

Těsnící límce Hörmann chrání překládané zboží před povětrnostními vlivy, šetří náklady na energii, zabraňují průvanu a tím výpadkům pracovníků v důsledku nemocí. V kombinaci s nakládací můstky jsou nákladné přístřešky a přístavby ramp nadbytečné.

Plachtové těsnicí límce Hörmann se přizpůsobí každé velikosti nákladního automobilu a jsou proto univerzálně použitelné. Kvalitní horní a postranní plachty namontované na pozinkovaném vtlačitelném rámu poskytují stabilní, pružnou konstrukci odolnou proti roztržení. Plachty a díly rámu jsou vyrobeny pro pohodlnou montáž jako šroubovatelné jednotlivé prvky. Proto je i výměna bezproblémová a cenově příznivá. Rozsáhlý program doplňují nafukovací těsnící límce a polštářové těsnicí límce pro speciální použití.

nakladaci